Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Mozilla Thunderbird

Dominația Microsoft pe piața mondială de software se bazează pe oferirea unui pachet complet de aplicații care satisfac cele mai uzuale nevoi ale unui utilizator generic. În majoritatea cazurilor, un utilizator are nevoie să editeze documente, să planifice activități și să comunice cu partenerii de lucru. În acest scop, cea mai la îndemână soluție este utilizarea pachetului complet Microsoft Office și a clientului de e-mail Microsoft Outlook, client care vine preinstalat pe orice sistem de operare Windows. Microsoft Otulook este un client e-mail bun și este inclus în prețul sistemului de operare. Pe de altă parte, orice funcție suplimentară (e.g. organizare și calendar) presupune achiziția unor aplicații server costisitoare.

Mozilla Thunderbird este un client e-mail gratuit, pentru care se dezvoltă în continuu extensii dintre cele mai variate, extensii accesibile în mod gratuit pentru utilizatorii produsului. Mai mult decât atât, aceste extensii pot fi integrate cu aplicații server gratuite care furnizează diferite funcții utile, cum are fi un server care să stocheze calendarele de activități pentru toți membrii organizației. Trecerea la utilizarea Mozilla Thunderbird presupune o curbă de adaptare, și nu merită făcută decât în măsura în care se prefigurează implementarea unor astfel de funcții suplimentare. Pe de altă parte, la momentul potrivit, tranziția poate reduce semnificativ costurile organizației.

Informații suplimentare despre Mozilla Thunderbird găsiți la adresa: http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/
Aplicația poate fi descărcată de la: http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/download/?product=thunderbird-9.0.1&os=win&lang=en-US

© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.