Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Momentan nu am o solutie de backup pentru aceste fisierele de pe laptop. Ce imi puteti recomanda?

Adăugat de ange_alina la J, 10/04/2012 - 11:31

Solutiile traditionale de backup pot fi destul de costisitoare si presupun cunostinte bune de administrare de sistem pentru a fi implementate. Exista insa si variante alternative.
Cea mai simpla varianta este utilizarea unui hard disk extern si copierea zilnica a directoarelor cu informatii vitale pe acest dispozitiv. Operatiunea de copiere poate fi facuta manual sau programata pentru o anumita ora. In acelasi scop, poate fi folosita orice alta memorie externa (memory stick usb, unitate de banda, etc.). In orice caz, operatiunea trebuie facuta periodic, cu regularitate, iar dispozitivul de stocare folosit trebuie verificat periodic pentru a asigura integritatea datelor salvate pe acesta.
O alta varianta ar fi utilizarea unor servicii, gratuite sau nu, de sincronizare a datelor intre mai multe dispozitive pe infrastructura in cloud. Aceasta solutie va permite atat salvarea in infrastructura Internet a fisierelor dumneavoastra vitale, cat si sincronizarea acestora cu orice alte dispozitive ati mai putea folosi (e.g. calculatorul personal de acasa sau telefonul mobil). Dezavantajul este faptul ca fisierele dumneavoastra sunt gazduite pe o infrastructura fizica aflata sub controlul unor terti, ceea ce ar putea f o problema in cazul in care este vorba de date cu un anume regim de confidentialitate.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.