Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Siteul firmei la care lucrez se incarca foarte greu. Ce putem face?

Adăugat de Alexandra Jercaianu la L, 10/22/2012 - 13:35

Siteul firmei la care lucrez se incarca foarte greu. Am crescut recent pachetul de servicii pe care il contractam de la furnizorul de gazduire, si totusi problema nu s-a rezolvat. Ce putem face?

0
Scorul tău: None

Viteza cu care se incarca o pagina web depinde de o serie de parametri, iar resursele de procesare ale serverului pe care este gazduit situl sunt doar unul dintre acestia.
Cea mai uzuala cauza pentru incarcarea lenta a unui site este includerea unor fisiere prea mari intre resursele de care au nevoie paginile pentru a fi afisate in browser.
A doua cauza, ca frecventa, este nevoia de a incarca un numar foarte mare de fisiere cu resurse. Browserele web nu incarca simultan mai mult de patru fisiere de pe acelasi domeniu, indiferent de disponibilitatea de banda existenta pe conexiunea internet. Daca pagina dumneavoastra are nevoie de foarte multe cereri individuale catre server pentru a incarca o multitudine de fisiere de resurse de dimensiune mica, timpul necesar pentru a le obtine poate ajunge usor de ordinul secundelor.
A treia cauza uzuala este gazduirea fizica a sitului dumneavoastra intr-o zona geografica nepotrivita. Exista foarte multi furnizori de gazduire Internet care revand, la randul lor, servicii de gazduire cumparate de la furnizori din Statele Unite sau din alta parte. Chiar daca resursele de procesare de pe server sunt mai mult decat suficiente pentru a servi pagina dumneavoastra rapid catre utilizator, simplul act de a lansa o cerere HTTP pana in Statele Unite si a astepta raspunsul poate dura suficient de mult incat intarzierea sa fie sesizata de utilizator.
Pentru a verifica primele doua cauze posibile, pot fi folosite o multitudine de instrumente. Unul la indemana este extensia Firebug pentru browserul Mozilla Firefox. Aceasta va permite urmarirea cererilor facute de browser catre serverul web si analiza timpilor de raspuns la acestea. Pentru identificarea locului unde este gazduit efectiv situl dumneavoastra, puteti folos unul dn multitudinea de servicii online existente, ca de exemplu cel oferit la: http://www.ip-adress.com/ip_tracer/.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.