Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Ce produse freeware sunt recomandate pentru lucrul colaborativ si data storage?

Adăugat de Consultant IM3 la M, 01/29/2013 - 01:00

Google DOCS: este un serviciu web gratuit bazat pe procesoare web, prezentari, foms si data storage oferite de Google. Cu o dinamica exponential crescatoare, serviciul permite utilizatorilor să creeze şi să editeze documente online, în timp ce colaboreaza în timp real cu alţi utilizatori. Google Docs este deci un serviciu online cu ajutorul caruia utilizatorii pot crea si edita documente personale asemanatoare celor ce sunt incluse in pachetul Microsoft Office (documente, spreadsheet, presentation), insa poate fi folosit si pentru a crea de exemplu un chestionar online (formulare).

Documente, foi de calcul, forme şi prezentările pot fi create în cadrul sesiunii de lucru, importate prin intermediul interfeţei web, sau trimise prin e-mail.. Ele pot fi, de asemenea, salvate pe calculatorul utilizatorului într-o varietate de formate (ODF, HTML, PDF, RTF, Text, Word). În mod implicit, acestea sunt salvate pe serverele Google. Documentele deschise sunt salvate automat pentru a preveni pierderea de date iar istoricul actualizarilor pentru scopuri de trasabiliatte este pastrat in mod automat. Documentele pot fi etichetate şi arhivate în scopuri de organizare.Acest serviciu este suportată oficial pe versiuni recente de Firefox, Internet Explorer, Safari şi browsere Chrome rulează pe Microsoft Windows, Apple OS X, şi sisteme de operare Linux.

In ceea ce priveste partea de data storage, Google ofera un spatiu de stocare de 5 GB pe cont, aducand o crestere semnificativa in raport cu anul anterior !.

Cateva alternative la Google Docs ar fi ( comentarii pe http://www.clickonf5.org):

* Buzzword (de la Adobe): https://www.acrobat.com/welcome/en/home.html
* Zoho (comparabil cu Docs ca performanta, dupa unele referinte chiar mai bun): http://www.zoho.com/projects/
* OpenGoo: http://linux.softpedia.com/get/Office/Office-Suites/OpenGoo-40218.shtml
* DropBox: https://www.dropbox.com

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.