Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Care este diferența dintre ISO 31000 și ISO 27500?

Adăugat de aliordan la M, 01/29/2013 - 01:00

Ambele standarde sunt standarde de management al riscului.

ISO 31000:2009 este un standard general de management al riscului în timp ce ISO/IEC 27005:2008 este un standard de management specific pentru securitatea informației.

Ambele standarde sunt generale și nu prevăd nici o metodă specifică pentru managementul riscurilor. Rămâne la latitudinea organizației să definească metoda de management a riscului în funcţie domeniul de aplicare al managementului de risc, contextul de management al riscului, sau de domeniul industrial pentru care se realizează managementul riscului. Datorită gradului ridicat de generalitate al standardelor organizațiile sunt libere să aleagă dintr-o multitudine de metode în funcție de necesitățile proprii (buget, cultură organizațională, politici interne, etc.). Managementul riscului pentru fiecare domeniu trebuie să fie integrat în politica și metodologia generală de management al riscului stabilită de organizație.

Cele două standarde sunt armonizate cu privire la principii și linii directoare. Mai multe informații despre aceste standarde puteți găsi căutând pe acest sit. Daca doriți să procurați standardele, ele pot fi obținute direct de la ISO sau de la ASRO contra cost.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.