Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

FOSS

Adăugat de Paul Matache la M, 04/16/2013 - 00:00

FOSS este un acronim pentru "Free and open source software". El este asociat produselor software care sunt distribuite liber și garantează accesul la codul sursă. Altfel spus FOSS este licențiat liber pentru a a permite utilizatorilor să folosească, copieze, studia, modifica produsul garantând accesul deschis la codul sursă. FOSS este azi o alternativă general acceptată.

Atributul liber semnifică libertatea de copiere și reutilizare a produsului software și nu neapărat faptul că el este distribuit gratuit iar atributul deschis se referă la modelul de dezvoltare “de la egal la egal”.

FOSS este atribuit multor produse software. Deși forma de licențiere este similară la software “free” și la “open source”, metoda de distribuție poate să difere din cauza diferenței ideologice ditre cele două abodări.

0
Scorul tău: None
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.