Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!

Biroul Virtual de Consultanţă Antreprenorială

Asigurarea calitatii

Calitate: Standardizare, Acreditare

Adăugat de mirela.pantazi la J, 09/19/2013 - 00:00

Zero defecte

Adăugat de Rodica Dimitriu la M, 02/21/2012 - 18:11

Philip Crosby este un autor american implicat în studiul calității și promotor al devizelor: “Zero Defecte” și “Bine de la bun început”. Acest articol introduce conceptul Zero defecte atât de important în asigurarea calității așa cum a fost el definit de autor.

1. Despre greșelile cauzatoare de defecte

Descărcaţi: 

ISO 9001 - trasabilitate

Adăugat de Rodica Dimitriu la V, 01/20/2012 - 18:46

1. Definiții

Conform ISO 9000:2005 trasabilitatea este capacitatea de a regăsi istoricul, realizarea și amplasarea (locația) a ceea ce face obiectul
unei examinări. Dacă ne referim la produse atunci această definiție presupune posibilitatea de a regăsi, dupa caz, originea
materialelor, componentelor și produselor încorporate în produsul finit, istoricul realizării produsului și/sau amplasarea

Descărcaţi: 

ISO 9001 - proprietatea clientului

Adăugat de Rodica Dimitriu la V, 01/20/2012 - 18:42

1. Definiții

Proprietatea clientului este un produs (care poate include proprietate intelectuală cum ar fi date, specificații, manuale, software,
cercetări de piaţă, etc) pe care clientul îl deţine și îl pune la dispoziția furnizorului pentru a obține
ieşirile necesare sau pentru a se conforma cerinţelor. Exemple de asemenea produse furnizate de către client:

 ţesături pentru fabricarea confecţiilor;

Descărcaţi: 

ISO 9001 - procese speciale

Adăugat de Rodica Dimitriu la V, 01/20/2012 - 18:32

1. Definiții

Conform ISO 9000:2005 un proces special este orice proces de producţie bunuri/servicii, care generează rezultate care nu pot fi măsurate, monitorizate, verificate decât atunci când este prea târziu adică după ce produsele rezultate au fost utilizate sau serviciile au fost livrate. În scopul de a preveni deficienţele la ieşire, aceste procese trebuie să fie validate în scopul de a dovedi că ele pot genera rezultatele planificate.

Descărcaţi: 

Analiza GAP pentru sisteme de management

Adăugat de Rodica Dimitriu la S, 10/15/2011 - 00:00

Analiza GAP pentru sisteme de management

Analiza GAP sau analiza disparităților este o metodă simplă de planificare, care poate fi aplicată în diverse domenii cum ar fi planificare de afaceri, tehnologia informației, procese de producție sau evaluarea conformității sistemelor de management cu un standard de referință. În limba engleză GAP înseamnă hiat, lipsă, distanță, diferențiere sau decalaj.

Descărcaţi: 

Diagrama Pareto și aplicarea ei în domeniul calității

Adăugat de Rodica Dimitriu la S, 10/15/2011 - 00:00

1. Diagrama Pareto și calitatea

Diagrama Pareto este o diagramă de bare combinată cu un grafic cumulativ. Barele sunt ordonate descrescător şi prin înălţimea lor reflectă frecvenţa sau impactul unei anumite probleme. Graficul cumulativ arată care este contribuţia procentuală a barelor.

Descărcaţi: 

Diferența dintre evaluare și audit

Adăugat de Rodica Dimitriu la S, 10/15/2011 - 00:00

1. Evaluare

Evaluarea înseamnă identificarea şi înţelegerea unui anumit proces în scopul de a-l restructura şi îmbunătăţi sau de a face modificările necesare pentru a-l îmbunătăţi.

Practic, evaluarea este considerată un instrument de cunoaștere a proceselor în timpul timpul desfășurării sau la sfârşitul desfășurării acestora. Este vorba despre identificarea şi înţelegerea rezultatelor şi impactului unui proces şi care sunt cele mai bune modalități de sprijin în luarea deciziilor care să conducă la îmbunătăţirea procesului respectiv.

Descărcaţi: 
Syndicate content
© 2010 - 2011 Biroul virtual de asistenţă antreprenorială. Drupal theme by Kiwi Themes.
logo MNM Software logo CEED Romania

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.